Αρχική  >  Blogs  > Γιάννης Πάλλας

«Ξεροκέφαλα ερωτήματα»

Football
507

Ο Γιάννης Πάλλας διερωτάται γιατί ο Τζόρντι Μπερτομέου ακόμη δεν έχει απαντήσει πως έκανε αυξήσεις χωρίς επιπλέον έσοδα στην Euroleague

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μετά το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, απαντώντας στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένεια του, είναι μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει τις… πόρτες της και να αποκαλυφθεί η Euroleague. Τι είναι, τι πρεσβεύει, ποια τα κίνητρα δημιουργίας της στις αρχές του 2000 και ποιες είναι οι προοπτικές της.

Η αρχή της διαφάνειας είναι βασικό συστατικό για την δημιουργία ενός αθλητικού συνεταιρισμού όπως είναι η Euroleague, η οποία διευθύνεται από τον Τζόρντι Μπερτομέου.
Αν «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την χαραυγή» η υπόθεση της τιμωρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η δήλωση του στο άκουσμα της ποινής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουν όλα στο φως…

«Να διερευνήσουμε και επιτέλους να μάθουν και οι 16 ομάδες το πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες της Εuroleague και αν η κατανομή τους είναι πραγματικά δίκαιη. Να διαλευκανθεί το πού βρέθηκαν τα χρήματα τα οποία δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στις ομάδες, ώστε να παραμείνουν στη διοργάνωση χωρίς να έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τις χορηγίες. Να μάθουμε επιτέλους αν είναι νόμιμο σε μία Ανώνυμη Εταιρία, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων να μην έχει το δικαίωμα να εκλέξει εκείνη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, να τον κρίνει και να τον αξιολογεί. Να διαπιστώσουμε πόσο "ανεξάρτητα" είναι τα ανεξάρτητα πειθαρχικά όργανα της Euroleague» υποστήριξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Σοβαρά ζητήματα που ετέθησαν και στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί ως τώρα ξέραμε ότι μόνο ο Χριστός από το τίποτα έφερε ψάρια και ψωμί στον κόσμο. Εκτός κι αν ο Μπερτομέου είναι έτοιμος να περπατήσει στο νερό ως άλλος Χριστός.

ΥΓ: «Προσωρινή απώλεια οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων» αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας της Euroleague που υπέγραψαν οι ομάδες. Αλήθεια πως μπορεί να αξιολογηθεί η συγκεκριμένη φράση, η οποία αν μη τι άλλο φανερώνει τον απολυταρχικό χαρακτήρα της διοίκησης του συνεταιρισμού…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top