Αρχική  >  Blogs  > Γιάννης Πάλλας

Ο Πασκουάλ μας έδωσε ένα μάθημα

Football
620

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την στάση του Καταλανού τεχνικού στην κόντρα FIBA-Euroleague που ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods με την στάση του να θέσει στην διάθεση της Εθνικής ομάδας τους παίκτες του για το δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, βάζει στο τραπέζι το θέμα της εθνικής εκπροσώπησης και της σημασίας που έχει για την κάθε χώρα, προκαλώντας πλέον ενδιαφέρον και συζήτηση σε όλη την Ευρώπη με την κίνηση του.

Προφανώς και η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε όλες τις χώρες που θέλουν να έχουν τους καλύτερους παίκτες στην διάθεση τους για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, αλλά ελέω Euroleague δεν μπορούν.

Όμως, οφείλουμε να υπερθεματίσουμε και για την στάση του προπονητή του Παναθηναϊκού Superfoods Τσάβι Πασκουάλ, που από την πρώτη στιγμή της κόντρας ανάμεσα στην FIBA και την Euroleague και ανάμεσα στον Πάτρικ Μπάουμαν και τον Τζόρντι Μπερτομέου, δεν… έσπευσε να πάρει θέση.

«Πριν από ενάμιση μήνα αποφάσισα να μην πάρω θέση γι’ αυτό το θέμα, για αυτήν την κατάσταση. Ότι και να πω κάποιος θα γίνει κακός με κάποιον, οπότε προτιμώ να μην πω τίποτα γιατί δεν δημιούργησα εγώ αυτήν την κατάσταση. Όποιος την δημιούργησε ας βρει και την λύση» ήταν η θέση του Καταλανού τεχνικού.

Ο Πασκουάλ που έχει πολλά χιλιόμετρα στην Euroleague και από εκεί βιοπορίζεται, δεν έσπευσε από την πρώτη στιγμή όπως έπραξαν άλλοι συνάδελφοι του σε όλη την Ευρώπη, να δηλώσει την… υποταγή του στην Euroleague, καθώς σέβεται εξίσου τον θεσμό των εθνικών ομάδων που αποτελούν την κορωνίδα του σπορ για κάθε χώρα και κυρίως τον εαυτό του.
Με το να μην γίνεται συμμέτοχος σε διάφορα μικροπολιτικά παιχνίδια…

Διατήρησε μια απόσταση από τα πράγματα, αφού ήταν ένα θέμα για το οποίο δεν έφερε ο ίδιος ευθύνη και γι’ αυτό προτίμησε να μην πάρει θέση, επιλέγοντας την μια η την άλλη πλευρά.

Η στάση του προπονητή του Παναθηναϊκού Superfoods αν μη τι άλλο δείχνει ότι εκτός από ένας εξαιρετικός προπονητής, είναι ένας άνθρωπος του αθλήματος που θέλει να υπάρχει εξέλιξη, πρόοδος και όχι διάλυση του αναπτυξιακού ιστού του μπάσκετ.

Διότι, οι εθνικές ομάδες επιτελούν τεράστιο έργο και σε ότι αφορά τους παίκτες, αλλά και τους προπονητές, αποτελούν το καλύτερο διαβατήριο για μια καλύτερη (μπασκετική) ζωή…


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top