Αρχική  >  Blogs  > Γιάννης Πάλλας

Ομάδα αλλάζεις, Εθνική ομάδα δύσκολα…

Football
296

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την άστοχη δήλωση περί αντιεπαγγελματισμού των «ερυθρόλευκων» διεθνών και θυμάται μια ατάκα του Παναγιώτη Φασούλα.

Μερικές ημέρες μετά το κοινό ανακοινωθέν των παικτών της Φενέρμπαχτσε που δήλωσαν ότι δεν θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, με την μισή Τουρκία να τους αποκαλεί «προδότες», ήρθε η ανακοίνωση των παικτών του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» (την δήλωση προσυπέγραψαν και οι Μιλουτίνοφ-Στρέλνιεκς) μεταξύ άλλων εξήγησαν πως «όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague»! Ατυχής τοποθέτηση για ένα μεγάλο θέμα, όπως είναι η εθνική εκπροσώπηση.

Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλα εθελοντισμός, προσφορά στην πατρίδα και στους Έλληνες, που περιμένουν κάθε καλοκαίρι σε όλα τα σπορ να αισθανθούν έστω και για λίγο υπερήφανοι.

Δεν τίθεται κανένα θέμα αντιεπαγγελματισμού, μπορείς να πεις οτιδήποτε άλλο, εκτός από κάτι τόσο άτοπο και άστοχο. Προφανώς και δεν θα αμφισβητήσουμε την διάθεση και την επιθυμία των παικτών (και εν προκειμένω των Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη και Παπαπέτρου) να προσφέρουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Όμως, η επίκληση ενός τέτοιου επιχειρήματος αποδυναμώνει την θέση των καλαθοσφαιριστών.

Η καλύτερη απάντηση μάλιστα στην γραπτή δήλωση τους αποτελεί η τοποθέτηση του σπουδαίου αθλητή και «ιερού τέρατος» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Φασούλα, όταν μπήκε στο Hall of Fame, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Η Εθνική ομάδα είναι κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Ως επαγγελματίας αγωνίζεσαι, τιμάς όποιον σε έχει επιλέξει, αλλά αυτό το κάτι μεγαλύτερο από σένα είναι η Εθνική Ομάδα. Μέσα από αυτή γίνεσαι γνωστός και από αυτήν έρχονται και ακολουθούν όλα τα άλλα!».

Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ τα είπε όλα και εξήγησε γιατί είναι τεράστια η σημασία της εθνικής εκπροσώπησης, ειδικά στους καιρούς που διανύουμε, όπου απαξιώνονται τα πάντα…

Εν κατακλείδι, ομάδα αλλάζεις, Εθνική ομάδα όμως είναι κομματάκι δύσκολο…

Γιάννης Πάλλας


διαβάστε επίσης

comments powered by Disqus

"Στο www.basketnet.gr είμαστε απλά... ερωτευμένοι με το μπάσκετ. Αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα. Λατρεύουμε τον ήχο της όταν σκάει στο παρκέ... Αυτό είναι το μπάσκετ! Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά!"

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Basketnet.gr.

Back to Top